Mytí rukou je stejně důležité, jako čištění zařízení, se kterými jste v každodenním styku 

Důkladná dezinfekce mobilních terminálů, tabletů, tiskáren, snímačů a dalších zařízení je klíčová pro inspekční kontrolu na pracovištích. Existuje řada způsobů, jak ji správně provést. 

 

Image
blog - kodys

 

Čisté ruce + čistá zařízení = efektivnější strategie prevence infekce

Vzhledem k rychle se vyvíjející situaci spojené s koronavirem COVID-19 je zde řada otázek, jak správně vyčistit všechna zařízení, abychom co nejlépe chránili své zaměstnance, kteří s nimi příjdou do styku například v nemocnicích, skladech nebo obchodech. Tyto dotazy se týkají celého portfolia mobilních terminálů, čteček, tiskáren a jiných zařízení, které slouží v nejrůznějších oblastech průmyslu.

Čisticí prostředky, které využívá v rámci směn řada pracovníků, jsou jedním z klíčových požadavků, se kterými každý výrobce zařízení musí už při samotném návrhu počítat. Je třeba zákazníkům poskytnout jasné pokyny, jak tato zařízení co nejúčinněji vyčistit a vydezinfikovat.

V rámci našeho produktového portfolia se můžete podívat, jak a čím konkrétní zařízení vydezinfikovat. Důležité je, že požadavky na vyčištění se liší, dle konkrétního produktu. Neexistuje tedy univerzální čistící prostředek pro všechny.

Detailnější pokyny, jak vydezinfikovat zařízení Zebra určená do zdravotnictví naleznete v dokumentech PDF níže:

U modelů, které nejsou určeny primárně do zdravotnictví se podívejte na tuto produktovou stránku, kde naleznete konkrétní model a následně přejděte k části „pokyny k čištění“ (tzv. cleaning insturions section). 

V uživatelských příručkách naleznete podrobné pokyny, jak důkladně vydezinfikovat kryt, tlačítka, obrazovku (pokud je to povoleno). Rovněž se dozvíte, které čisticí prostředky jsou bezpečné a které nikdy nepoužívat. Dozvíte se také následná preventivní opatření a doporučené postupy pro manipulaci se zařízením během procesu čištění. Proto si je podrobně pročtěte dříve, než zahájíte samotný proces čištění. V případě dotazů se můžete kdykoli obrátit na náš tým podpory.

Zde je ke stažení dokument „Osvědčené postupy a zkušenosti pro prevenci infekce“ 

napsaný Darrelem Hickem, jakožto uznávaným odborníkem na kontrolu infekcí. Přestože je tento dokument určen primárně do zdravotnictví, naleznete v něm i doporučení napříč všemi průmyslovými odvětvími, jakožto přijímání dalších opatření na ochranu zdraví zaměstnanců a zákazníků.

Doporučujeme, abyste ve vaší společnosti co nejdříve přijali tyto zásady pro ochranu a čištění zařízení dle pokynů výrobce originálního vybavení (OEM). Pomůže vám to správně vydezinfikovat a vyčistit všechna vaše zařízení a hlavně vás i vaše zaměstnance ujistit, že děláte maximum, aby se vaše zařízení nestaly potencionálním zdrojem nákazy a přenosem nebezpečných virů jako je tento Covid-19.