S mluvicím skladem firmy ušetří až 25% nákladů

Tempo růstu firem nabírá na obrátkách.  Počet zákazníků roste, zvyšuje se obrat, ale co dělat, když najímání nových zaměstnanců nestačí na stále rychlejší zpracování objednávek? Existuje řada řešení, která při stávajících zásobách a stavech zvýší produktivitu až o 35 %, přičemž uspoří firemní náklady až o 25 %. 

Image
Registrujte se na seminář, ve kterém vám ukážeme moderní mobilní technologie a automatizace skladových procesů

 

Automatizace skladových procesů

Při vychystávání zboží jsou skladníci často limitováni překážkami (terminál v ruce, snížená viditelnost), na místo toho, aby se plně soustředili na manipulaci se zbožím. Odbouráním těchto překážek dosáhnou zvýšené produktivity, snížené chybovosti a větší přesnosti při vychystávacím procesu. Jedním ze způsobů, je nasazení hlasového řešení. V běžném skladu to funguje tak, že skladník nejprve zkontroluje, co potřebuje k dokončení objednávky. Poté zboží za pomoci snímače, mobilního terminálu vychystá a přesune na místo, kde jsou objednávky připraveny k expedici a odeslání. Pro další objednávku provádí tyto úkony opakovaně. Se správným řešením je možné upravit pracovní postupy skladníka a výrazně ušetřit čas a odbourat chyby. Zvyšování efektivity práce ve skladu rychle přináší výsledky - zaměstnanci překonávají mnohem kratší vzdálenosti a proces vychystávání je značně zefektivněn.  Tím se sníží negativní dopad lidského faktoru na procesy, které ve skladu probíhají (nepozornost, chyby při vychystávání, bezpečnost apod.).

Klíčem k úspěchu je K.voice

Image
klíčem k rozvoji je hlas - kodys - blog

 

Naše společnost vyvinula řešení, které umožní zvýšit produktivitu skladových operací s využitím stejného množství zdrojů. Tímto řešením je aplikace K.voice, která propojí  hlasový systém se systémem řízeného skladu (WMS). Kouzlo tkví v tom, že se jedná o technologii rozpoznávání lidského hlasu a následné interpretaci dat ve formě generování hlasových příkazů. Systém je založený na terminálech Honeywell Voice A730x ve spojení se speciálními bezdrátovými sluchátky SRX3. 

Proces vychystávání se tak výrazně zjednoduší a práce skladníků zefektivní, protože skladníci se systémem komunikují tím nejpřirozenějším způsobem – řečí.  Neztrácejí čas čtením příkazů z displeje terminálu a ani následným potvrzováním pomocí klávesnice. Objednávky jsou nejprve přenášeny z WMS do modulu aplikace K.voice, která je pomocí bezdrátové sítě posílá do hlasového terminálu Ten následně generuje hlasové příkazy a posílá je do sluchátek skladníka. Hlasový systém nasměruje zaměstnance na konkrétní vychystávací pozici označené kontrolní číslicí, kde po vychystání potvrdí počet odebraných kusů zboží. Celý cyklus se opakuje až do finální kompletace všech objednávek.

Velkou výhodou tohoto hlasového řešení je, že umí i odfiltrovat běžný ruch skladu (například od vysokozdvižných vozíků či vzduchotechniky). Skladník tak nemusí příkazy opakovat, což opět vede ke zvýšení jeho produktivity.

Díky K.voice je každé vychystání transparentní. Aplikace poskytuje jednoduchou správu všech zařízení jako je stav terminálů, životnost baterií atd. Pomocí K.voice můžete ovlivňovat funkcionalitu systému a jednoduše nasazovat nové verze hlasových dialogů. Vedoucí skladu může také měřit výkon jednotlivých zaměstnanců na základě přehledných reportů.

Hlasové řešení úspěšně využívají například ve svých skladech řetězce Globus či JIP  Východočeská. Tyto společnosti dříve využívaly pro vychystávání zboží klasické čtečky  čárových kódů, které však  nesplňovaly požadovanou produktivitu. Ačkoliv původní řešení umožnilo skladníkům pracovat spolehlivě při zpracovávání standardního počtu objednávek, ve špičce už nezvládlo objednávky plně pokrýt a efektivně je zpracovávat. S nasazením hlasového řešení jejich produktivita vzrostla a náklady klesly. 

Více informací o tomto efektivním řešení naleznete zde: K.voice - hlasem řízený sklad.

Čestmír Váňa

Čestmír Váňa

Marketing manažer

Své komentáře můžete zaslat na marketing@kodys.cz nebo se můžeme potkat na LinkedIn